Miután a farsangi hagyományokhoz és szokásokhoz már sikerült közelebb kerülnünk, következzék a farsangi ételek bemutatása. Köztudott, hogy szeretek főzni, és az eggyes ünnepekre jellemző fogások csakugyan birizgálját a fantáziámat, nemcsak azért, mert nem a hétköznapi, szokott ételek kerülnek az asztalra, hanem, mert más ízekkel ismerkedhetek, és azokat tovább adhatjuk generációról generációra. Ahogy már írtam a farsang számomra csak a kissé olajos duplaa adag lekvárral megkent fánk jelentette, ez alkalommal, mivel már a saját konyhánban a saját maga ura vagyok, szeretnék olyat főzni, amit még eddig nem volt alkalmam. Reméljük sikerrel járok?
- forgácsfánk- katt a linkre a receptért,
- amerikai fánk
- pillefánk
- tíz perces fánk
- sajtos perecek
- kolbászos-túros pogácsa
- sajtos-baconös muffin
Na jó, úgy érzem a fánkfajtákból elég lesz, gyerünk valami főétel uitán nézni.
- farsangi részeges csirke
- banánnal töltött csirkemell
- sonkás makarónis saláta
- hagymamártás
- juhtúrós mártogatós
- rántott mozzarellás rudacskák
- krémsajtos mártogatós
A sorozat ezen része letudva, bár gondolom, hogy ez a válogatás nem teljes, hisz minden bizonnyal akadnak nagyobb számban is még olyan receptek, melyeket én nem nem tettem itt közzé, a receptek tárháza igazán sokoldalú. Legközelebb felvonultatom a farsangi díszítő elemek és dekorációk kínálatát. Továbbra is tartsatok velem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése