2019. szeptember 6., péntek

Hello szeptember, hello ősz!


Hát az idei ősz csak úgy berobbant! Szó szerint. A tanév nyitó hétfőre esett, vasárnap egész nap tombolt a nyár, lélegzetellállító meleg volt. Ez is szó szerint. Szinte alig kaptunk levegőt, olyan fullasztó hőség volt. Aztán hétfőn meg olyan szeles, esős hidegre ébredtünk, mintha ugortunk volna egy hónapot, és máris október lenne. Azóta azért volt melegedés persze. De ez a nyárbúcsúztató nagyon stílusos volt.



Az augusztus nálunk elég lazán telt. Tettünk-vettünk a ház körül, élveztük az udvart, és a hónap elején még a medencét is.  A csempézés halad, kicsit lassabban a vártnál, de halad, még fugázni kell. Férjnek munka tekintetében stresszesebb időszak van, most sok munkája van, több projekten is dolgozik, és magyaroszági együttműködés is kilátásban van. Nagyon örülök a sikereinek, büszke vagyok rá, és ő is az lehet magára. 

A levenduláim csak úgy virágoznak.

Selmecen elkezdtük, férj szüleivel együtt, rendezni a házat. Kéményjavítás, szobák rendezgetése, takarítás, lomtalanítás, fűnyírás, virágok ültetése, és a gáz bevezetése a házba jelentette eddig a munkát. Természetesen még naaagyon sok munka van hátra, a java részét kiadjuk cégnek, de amit lehet, azt mi megcsinálunk. Viszont nem tudunk két helyen egyszerre dolgozni, be kell osztani, mikor hol vagyunk és mit dolgozunk. 

Munka terén nekem továbbra sincs panaszkodni valóm. Szinte folyamatosan jönnek az új jelentkezők, mikor több a tanácsadás, mikor nem annyira. Örülök annak is, hiszen akkor is vannak. Újságban már rég nem jelennek meg cikkeim, de legalább több időm van a szakblogomra, meg a könyveimre, és más téren fejlődni. A Minority Kidsnél felpörögtek az események, van mit csinálni, ez is inkább agyilag fáraszt le, mint fizikailag, így utána jól esik a kinti a munka meg a mozgás.

Kirándulni ebben a hónapban nem voltunk,. Egy napot voltunk az 5 gyerekkel Selmecen, erről már beszámoltam, és most augusztus végére szervezték meg a szokásos évi családi hétvégét. Köszönjük a szervezést és a sok háttér munkát!
Kikapcsolódásként két estét vacsizós randira mentünk, és a hónap elején lovas színházban voltunk a szomszéd faluban. A jegyekhez ingyen jutottam hozzá, fizetségül az eperjesi nappali táborban végzett egész hetes segítségemért. A színházban a János vitézt adták elő. Nagyon szép,élvezetes előadás volt. 



Jóga-pilatesz sem volt szinte egész augusztusban, de így sem maradt ki a testmozgás. A szomszéd női (addig az apák voltak a gyerekekkel) majdnem minden este gyors gyalogolni mentünk a közeli kerékpárútra. Elmentünk a végéig meg vissza, ami a szomszéd falu határában van, egy óra volt ez időben. Közben beszélgettünk, és minden este másról, és négyen-öten egyszerre nyomtuk. Jó kis kikapcs volt így estére.😊Tamás meg addig beiktatta a sörözős-scifi film nézős idejét. A gyors gyaloglás mellett itt-ott tornáztam is. 

Újdonságként Tamást is rá vettem, hogy jöjjön el egy shiatsu masszázs kezelésre. Az elején kicsit vegyes érzésekkel indult neki, de utána pozitívabbakkal tért haza. Magasabbnak érezte magát, és többet is evett, csak egyszer volt szúrás szerű fejfájása és határozottan jobban érzi magát tőle. Nekem ez már a negyedik kezelésem volt, mondanom sem kell pozitív hatással. Legközelebb szeptember közepén megyünk. 


Szeptemberi tervek:
- MK eseményekre menni, munka az is, meg jó a téma is, 
- szeptember 14-en lesz a beiratkozás a suliba, 
- férj szülinapi ajándékát megtervezni, 
- Gravid info szakblogot irni, 
- elmenni az éves ellenőrzésre a körzeti orvoshoz, a fogorvosi augusztusban abszolváltam, 
- egy lazulós, kirándulós napot töltetni férjjel és Samuval, 
- meglepetést rendeltem Panninak, hogy elsős lett, át is adni neki, 
- betartani a használt ruha szeptember-t a zero waste-en belül, 
- tovább lomtalanítani, 
-Gabi bérmálkozó lesz, részt venni a templomi ünnepén és az ajándékot időben beszerezni, 
- gyerekekkel lenni, 
- fotózni az őszt, 
- elkezdtem újra a havi, mondatos naplót, folytatni. 



Nincsenek megjegyzések: