2016. november 7., hétfő

A hatodik MNLJ szeminárium

Hogy mindenki értse, mit is takar a rövidítés: Mert nőnek lenni jó. Ez egy egész napos szeminárium, vagy konferencia, amin szombaton Reni barátnőmmel vettünk részt. Mivel a tavaszira nem tudtam elmenni, ezért úgy döntöttem, az őszire ha törik ha szakad elmegyek. Végül semminek sem kellett sem törnie, sem szakadnia. A jegyeket lefoglaltam, és immár semmi sem választhatott el egy napnyi kényeztetéstől.  Most is gazdag, érdekes, és sokrétű program várta a résztvevőke, egy sor kísérő program is volt, valamint a szünetekben finomabbnál finomabb falatokat rágcsálhattunk, az igazi éhséget pedig egy fenséges kiadó ebéd orvosolta. Nagyon vártam ezt az eseményt, mert valami újjal, hasznossal találkozom, vagy hallok, és nyitott vagyok az ilyen dolgokra. 
Renivel mi voltunk az első érkezők és beregisztráltak között, így könnyű volt a hely választás.


Első körben a szeminárium két házi asszonya, M. Krisztina és B.Tóth Iveta arról meséltek, ki-ki milyen úton lett anya. Egyikük bejárta az örökbefogadás nagyon rögös útját(kétszer is), másikuk pedig elmesélte tapasztalatait a mesterséges megtermékenyítésről. Mondanom sem kell, hogy mindkét téma nagyon közel áll hozzám, és én is a könnyeimmel küszködtem. Hihetetlen mennyi erő, és elszántság van ebben a két nőben!!
A nőket egy mákot termesztő gazda váltotta fel a kényelmes szófán. Pém Bálint mindent elmondott a máK termesztéséről. A kézműves vásár keretein belül kiállította termékeit. Elmondhatom nagyon széles körben használja fel ezt a terményt. Kóstoltunk fehér mákos mézet, kék mákos mézet, mákos csokit(ami nekem nagyon izlett), továbbá volt a tarsolyában még mákos oliva olaj, mákos kézműves illatos szappan is. Egy pár dolog nem tudtam ellenállni. Ezen előadás után már máshogy tekintek a mákra, az már biztos.
Ezek után jött egy szomorkásabb, de annál komolyabb és lelketszorongató történet elmesélése. Egy fiatal nő beszélt volt házasságáról egy erős alkoholistával. A kapcsolat márt tetlegességig is fajult, amit fájdalmas válás követett. A történet apropója, hogy a hölgy e leépítő kapcsolatban elveszítette énekes hangját, ez emberekkel beszélgetni képes vagyok énjét egyáltalán. Itt is a könnyeimmel vívtam harcot. A beszélgetés végén az egykor énekesnő egy szép magyar dallamot énekelt el a közönségnek, az emberek állva tapsoltak, ő meg sírásban tört ki. Erős érzelmek jöttek itt felszínre.
A következő programpontban bemutatkozott a Minority Kids projekt, aminek keretén belül én cikk fordító vagyok és a tanácsadásról írok, illetve  a jegyemet ők állták. Bemutatták a tagokat, köztük engem is, és szó esett a tanácsadásomról is. Készült rólunk egy közös fotó is, valamint sikerült bővítenem a kapcsolataimat, ami segíthet a tanácsadásban(is).
A kiadós ebéd után Dr. Kosár Kinga gyermek orvos, és  LittleGreen családi vállalkozás (akik organikus anyagokból készült ruhákat árulnak gyerekeknek) képviselete beszéltek az eko ruhák fontosságáról, valamint ez eko mosóporok és tisztitó szerek hatékony használatáról. Sok mindent tudtam meg ennek kapcsán is, amiről nem is gondoltam volna, hogy milyen nagy benyomással bír az egészségünkre. 
Montorffy Letti immáron másodszor vendég előadó a szemináriumon. Motivációs tréner, író és ThetaHealing konzulens, valamint a Montorffy Motivációs Szalon vezetője. Előszőr tavaly találkoztam vele.  Az igazi önszeretetről beszélt, és nagyon jól. Előadása most sem hagyott cserben, és erősít engem magamban.
A legvégére egy fiatal srác Derzsi Szolt, a maga 23 évével került, aki a ketlebell sportág rejtelmeibe kalauzolt el minket egyes gyakorlatok rögtönzött bemutatásával. Az elején láthatóan egy kis drukkal, izgulással vesződött, de mikor már ráérzett az egész előadás ízére, annyira belejött, hogy  alig tudta abbahagyni. Sok helyen tanulta a sportágat, hogy jó oktató legyen, köztük Budapesten, Vicenzában, Rijekában, Prágában és nem utolsó sorban Chicagóban is. Elsősorban súlyos hátgerinctartással-és problémákkal küszködő embereken szeretne segíteni.

Ez jutott nekünk, nőknek (és még pár bátor férfinak) szombatra, mikor is éreztük, hogy nőnek lenni igenis is jó, annak minden keserűségével, örömével, és szükséges tapasztalatával együtt is. Egy élményekben, új ismeretekben és valami lelki megerősítésben (már akinek) gazdag nap részese lehettem, és KÖSZÖNÖM!

Nincsenek megjegyzések: