2017. december 8., péntek

Manadala festés

A mandala festéssel már egy ideje kacérkodtam. Sokáig nem volt alkalom, nem találtam ilyen tanfolyamot. Aztán fel vettem a kapcsolatot egy mandala festés tanfolyamot tartó hölggyel, vagyis megláttam a hirdetését. Éppen akkor nem indult tanfolyam, legközelebb decemberben lett volna.  Végül Ildi szomszédom ugyanezzel a hölggyel leegyezte a tanfolyam időpontját. Időközben összejött egy novemberi termin is, de végül a tanfolyamvezető mondta le lánya hirtelen jött megbetegedése miatt. Na de aztán az ezt következő hétvége a miénk volt! Hogy ki az mi? Drága szomszédaimmal úgy gondoltuk jó buli lesz, ha  mi négyen és két ismerősükkel megyünk el. És bizony az is volt. Jó buli volt!


December első szombatján, mikor a táj szép, fehér, télies pompájában tündökölt, indultunk útnak. Épségben megérkeztünk a címre, egészen az ajtóig.😊  Ahogy beestünk így hatan kis csapatként a lakásba, ahol az mandala festés tanfolyam folyik, egészen más világ fogadott bennünket. Illat gyertyák, füstölők, mandala minden irányban a falon, mandala tapéta a falon, igazi meditációs zene, színek, festékek, mandala kispárnák, különleges teák. Maga a nyugalom szigete, ami az én nyugtalan lelkemnek nagyon is jót tett.
Az első nagy feladatunkként ki kellett választani a mintaregentegből azt, amit festeni szeretnénk. Nem volt bizony könnyű, először hármat kellett, majd abból a háromból kiválasztani a befutót. Érdekes módon, teljesen tudat alatt olyanra esett a választásom, melyen jógázó testhelyzetek vannak ábrázolva. Egyébként erre egyik kedves szomszédom hívta fel a figyelmem. Minden hétfőn jógára járok már vagy két hónapja, és a tanácsadáson is mozgásként jógázunk a kismamákkal. 
Túl voltunk az első közös teázáson, a minta kiválasztásán, jöhetett annak átkopírozása a selyemre, majd a korrektúrázás. Olyan gyorsan eltelt az idő, hogy alig dolgoztunk, és már vártuk a ebédet. Kellemesen megebédeltünk, majd folytattuk a nagy melót. 😊 
Ez után a tanfolyam vezető megfestette a hátteret. Nagyon profin csinálta. A szín átmenetet nagyon eltalálta. Majd ennek száradnia kellett. Annyira máshogy mutatott így, kihozta talán a mondanivalóját a mandalámnak, amire még nem teljesen jöttem rá. Hogy miért használtam pont azokat a színeket, miért pont ezt a mintát választottam. A száradás után jöhetett a mandala további díszítése, egyes elemek kiemelése. Hát mit mondjak, mindannyian nagyon belejöttünk.😊 A pöttyözésen kívül tapadós színes, csillogós dísz elemekkel dobtuk fel, ki-ki milyen stílusban.
És már a hálószobában a falon.


Oltárian jó nap volt így a csajokkal, nagyon sokat nevettünk, beszélgettünk, és közelebb is hozott minket egymáshoz, csak úgy jó szomszédok szintjén. Ja és már gondolkodunk a következő közös programon.😊


Megjegyzés küldése