2017. december 5., kedd

Viszlát november, hello december!


Valahogy jó lenne visszatérnem a blogolás világába, november, de az előtte hónapok sem a blogolásról szóltak. Háttérbe szórult az egész blog, csak a legfontosabb dolgokról adtam hírt, tettem fel összegzést. Azért a jövőben jól lesz visszaolvasni, miket csináltunk, hogyan éltünk. A novemver végei első hó is nagy meglepetésként ért. Lehet a fentiek így jeleznek, hogy itt az idő nemcsak az őszből tovább menni, hanem más dolgokban is haladni előre.


Merre jártunk, mit csináltunk?

Megragadtam az alkalmat és elmentem egy motivációs tréningre, amit nem más, mint Szalay Ádám tartott. Egész napos program volt. Aktívan dolgoztunk. Voltak feladatok, csoportban is dolgoztunk, és volt pár egyéni feladat is a munka füzetben, amelyet kaptunk. egy újabb dolog, amit kipróbálhattam, és nagyon élveztem. Abban tetszett, hogy nem az a klasszikus megmondom a tutit előadás volt, hanem az életből vett példákkal tette még színesebbé az egészet. És bizony voltak pontok, amikor is komolyan tervezni kellett, mit kell napról napra tennem, hogy sikerese legyek az életben, annak minden területén. Hát jó érzésekkel jöttem el onnan, hogy rajtam kívül is vannak olyan emberek, akik nem a sorba állnak be a többiek mellé, hanem megy a saját útján, és elébe áll a változtatásnak, még ha néha buktatóval is jár. És nekünk abból akad. 
Kirándulni is voltunk. A mostani úti célunk Athén volt. Nagyon sok és szép élménnyel tértünk haza.
Férjet elcsábítottam egy El Caminos zarándokút beszámolóra. Nagyon jó döntés volt, hogy elmentünk. Egy anya és akkor 14 éves fia 6 héten keresztül csak gyalogolt és gyalogolt, több ezer kilométert tettek meg. Felpróbáltam az Anya hátizsákját. 14 kg-ot nyomott. És ő azzal lépcsőzött, mászott  a Pireneusokon, dombokon, s hegyeken. 
Végre sikerült összehozni egy kávézós talit egy közép sulis barátnőmmel. Jó volt látni őt, és beszélgetni, és külön jó érzéssel töltött el, hogy ő engem a példaképének tart. Kérdem, hááá méér. Mert, hogy tovább képzem magam, nem adom fel, hogy azt csinálhassam, amit szeretnék, hogy tudom magamnak diktálni a tempót. 
Férj továbbra is tartja a csillagászati szak kört. A gyerekek nagyon érdeklődnek, sokat kérdeznek, aminek mi csak örülünk. Egy újabb taggal bővült a hallgatók csapata.
Mióta férj meglepett egy több funkciós konyhagéppet, azóta a kenyeret sütöm, és nem veszem. Ennek már egy hónapja. Kísérletezek, több receptet próbáltam már ki. Zsemlyét is sütöttem, mindekinek ízlett. A recepteket www.hazikenyer.hu  oldalról veszem, amit sógor nőnek ezúton is köszönök.
Neki így kényelmes aludni. Azóta már a saját odújában alszik kinn a teraszon.Férj itt a Napról tart előadást.Munka

Talán kezdeném a kevésbé pozitív történéssel. Sajnos a szoptatási kurzust nem sikerült sikeresen elvégezni, az vizsgán nem mentem át. Kicsit vegyes érzéssel fogattam a döntésüket. Voltak pillanatok, mikor nem minden egyes ténnyel, vagy magyarázattal értettem egyet, tudtam azonosulni a kurzus során. Mikor kimondták, hogy nem vizsgáztam le, megkönnyebbültem. Nem is értem miért. Azonban sok mindent tanultam meg, és már ezért hasznos volt elmennem a kurzusra. 
Még a szoptatási kurzus előtt beiratkoztam egy hordozási tanfolyamra. Megtanultam pár kötést, és megértettem, miért is vannak jó oldalai a hordozásnak. Természetesen itt is én volt az egyetlen, akinek még nincs ezzel tapasztalata. Mindenki kedves volt, és annyi infóval láttak el, hogy már a felére sem emlékszem. A tanfolyam végén egy hordozási oklevéllel gazdagodtam
A másik jó dolog az az volt, hogy elindult a weboldalam, amivel szintén sok munka volt, de férj ebben segített, mikor kértem.
Az MK csapattal egy  következő eredményes hónapot tudhatunk magunk mögött. A weboldalra érdekes cikkek kerültek fel, jó tudunk csapatban dolgozni, ami annak is köszönhető, hogy mindenki fontosnak tartja a projektet, és sok időt szentel neki, hogy egy nemcsak tartalomban, de szakmai szempontból is minőséges munkát mutassunk fel. Kedves nekem a webszekesztői munka, főleg, mikor képeket kell keresek a cikkekhez, hogy minden egyben és hiteles legyen. Kiadásra került egy kisebb gyűjtemény A gyerekek legjobb érdeke címmel, amiben az én cikkem is szerepel a szülési tervről. Ott a nevem, mint fordító, blogger a projektben, valamint szak tanácsadó. Megtisztelve éreztem magam, hogy a szülési tervvel témával tehetek valamit a a gyerekek érdekében. 
Decemberi tervek:

  • együtt örülni Pannival a szülinapján, 
  • legkésőbb a következő héten beszerezni az összes kari ajándékot, 
  • élvezni az adventi várakozást, karácsonyi vásárba menni, képeslapokat küldeni, kiválasztani a kari fánkat, 
  • megmosni az ablakokat, függönyöket mosni és cserélni, 
  •  díszítgetni a házat, párat már kitettem, a lányok segítettek kiválasztani az adventi díszeket.
Más most nem jut eszembe, de ahogy ismerem magam, majd a poszt közzététele után jönnek az ötletek.😊 Addig is minden kedves látogatómnak és olvasómnak kellemes adventi várakozást és készülődést kívánok. 
Megjegyzés küldése