2022. december 21., szerda

Egy másik élet #10

 Még mindig sok bennem a frusztráció, nehezen engedek fel. Tudom kell valami ezzel kezdenem, de úgy érzem ördögi kör az egész. Vannak napok, mikor jól mennek a dolgok. Olyankor nem is merek örülni neki, mert akkor tuti, hogy megint jön valami nehéz időszak. Nagyon várom ennek az első évnek a végét, vagy mit, mert állítólag az legnehezebb. 

Férj olyan apa, amilyet M. csak kívánhat magának. Ott van mikor kell. Neki és nekem is. Nem sokszor mondom, mert nehéz ilyenekről beszélnem, de remélem Ő is tudja ezt. A nagybetűs apa. 

Belekezdtem egy újabb könyvbe, muszáj rá vennem magam más, felnőttes tevékenységre, hogy kikapcsoljon az agyam. És jól is esik.

Tegnap mozgalmas nap volt. Délelőtt babalátogatóba volt nálunk egy kedves női ismerősőm, akivel a Minority Kids projekt kapcsán ismerkedtem össze, Nagyon szép, nagy csomaggal jött. Nem is tudom, hová tenni a dolgot, hogy mivel érdemeltük ki azt a sok szépet. Kellemes látogatás volt, ami során kimerítettük a jó baba, jól alszik témát. Köszi L. 

M. már olyan szépen ül. Egyedül, támaszték nélkül, sokáig. Amióta megy neki, csak azt csinálja szinte. És örül neki, hogy ül. Más szögből is látja már a dolgokat. Nagyon mozgékony egy gyerek. Kúszik ide-oda, folyamatosan jön-megy. Vannak nyugodtabb pillanatai is, amikor csak ül, vagy fekszik és beszél a játékainak. De olyan komolyan, mint akinek fontos mondadója van. És hosszú ideig elvan így. Egyedül is. Ilyenkor nem mászom a képébe, hagyom őt szabadon és egyedül is játszani. Neki is kell a magánszféra. 

A karácsonyi nagy sütés elmarad. Ez is frusztrál, hogy valahogy nem tudok sort keríteni rá. De meg kell emberelnem magam, hogy valami egyszerűt süssek, de legyen. Ha már az ablakmosás is kimaradt. 

Kb. 3. hete csináljuk a hozzátáplálást. M. egyelőre nem nagy partner benne. Alig nyitja ki a száját, igy csak keveset tudok beleteremteni, de nagyon erőszakolni nem akarom. Anya tejét annál jobban szereti. Majd csak alakul ez is. Pedig a könyvekben írják, hogy már ez és etz adható az a HT elejétól, meg elsőként a tízórait, majd az uzsonnát váltsuk ki. Hát nem tudom nálunk hogy lesz ez.

Hálás vagyok a szomszédaimért, akiket hívhatok, ha kell. K.-nak jó az antennái, kiérezte a lelki állapotom, abból, amit írtam neki. Aznap is szétzuhantam...

Nincsenek megjegyzések: