2022. december 27., kedd

Karácsony 2022

 Ez az első karácsonyunk ötösben. Persze a két kutyát is belevettem a bandánkba, hiszen már családtagok. Azonban az ötöshöz kellett egy harmadik is, aki nem más, mint fiúnk, M. Ez volt az első karácsonya, amit igyekeztünk emlékezetessé tenni. Ha neki nem is, de magunknak igen. M. mellett tudtam takarítani is, igaz az ablakok majd tavasszal eresztenek át több fényt, de volt díszítés, benn és kinn is, karácsonyi dalok hallgatása mézeskalács sütés közben, favásárlás, ajándékok csomagolása, képeslap köldése. Addig ő az etetőszékében figyelt mit csinálok, mindent magyaráztam neki, énekeltem neki. Szenteste napja nem úgy indult, ahogy az előző napok, így a fadíszités rám maradt amig férj kinn sétált M.-mel, hogy aludjon a hordozóban. Mire megjöttek kész volt a fa, világítottak az égők, tetszett neki, leste is a nagy szemeivel. 

Az ebéd után, amihez őt is odaültettük és majszolta a falatkáit, következett egy kis pihi, alvás. Kinek mi. Majd az ébresztés után jött az ajándékozás. M.nagyokat csodálkozott mit kap. Nagy érdeklődéssel fogta a kezébe a négy kis lapozgatót.Szereti a könyveket, öröm lesz, ha ő is könyvszerető lesz. 

A harmadik alvása után szépen, meghitt hangulatban elfogyasztottuk a vacsoránkat, amit reggel készítettem el. Lencseleves, bejgli, lazac, krumplisalata, ja és gyümölcssaláta, ostya mézzel, dióval és fokhagymával volt a menü. Férj gyertyafényes, szivbemarkoló pohárkszöntője emelte a hangulatot, amit finom borral spékeltünk meg. 

Ja igen és volt fotózkodás is, a fa mellett, első karácsonyos felsőben, ami ugye mostanság kihagyhatatlan. De ezt a képet meghagytuk magunknak.😊

Másnap tali a család többi tagjával, mamázások, papázások, meg unokatesózások, ajándékozások, vendégelés, ami bízom benne jól sikerült.

Jövőre közös mézeskalácssütés, nagy karácsonyi séta, dalok éneklése. És még lesz olyan is, amikor hatosban ünnepelünk. És, nem, nem arra kell gondolni....


Nincsenek megjegyzések: