2017. április 18., kedd

Zebrás pite

A húsvéti fonott kalácsunkat már láthattátok, ma bemutatom mit műveltünk még Zsófival szombaton a konyhában. Nagyon lelkesen segítkezett nekem, néha már ne is bírtam tartani a tempót vele, hát igen közeleg a harmadik X, érzem is magamon. Pedig az élet még csak az után kezdődik...😉😊
Míg a kalács tésztája kelt, addig elkészítettük a zebrás pitét. A recept nagyon egyszerű, igazán nincs benne semmi ördöngőség, és hamar készen is van. 

A recept szlovákul van, leírom: 
  • 300 g félsima liszt, 
  • 200 g porcukor, én barna cukrot vagy édesítőt szoktam használni, 
  • 100 ml tej, 
  • 250 ml olaj, 
  • 1 csomag sütőpor, 
  • 4 tojás.
A fenn írt hozzávalókat egy tálban simára keverjük majd két részre választjuk. Az egyik felébe  1 teáskanál vanília kivonatot adunk, a másik felébe pedig 1-2 leveles kanál kakaóport szórunk. Ezután kivajazunk és lisztezünk egy torta formát, majd felváltva kanalazunk egymásra a két masszából, míg ki nem fogyunk a tésztából. Előmelegített sütőben 180 fokon 30-40 percig sütjük, természetesen szúróprobával ellenőrizzük. Tálalás előtt porcukrozzuk meg. 

Legközelebb jobban zebrás lesz.



Alkotás közben férj lencse végre kapott minket.

Zsófi nagyon koncentrál.😊

A pitének alig volt ideje kihűlni, a gyerekek és férj szinte percek alatt elpusztítottak. Azért pár szelet maradt a szomszéd családnak is, ahova Zsófi büszkén vitte, különösen azért is, mert ott lakik drága barátnője, K. 
Megjegyzés küldése