2016. december 8., csütörtök

Téli bakancslista




Ha már volt őszi bakancslistám, gondoltam jó muri lenne összehozni egy téli változatot. Egyenlőre jól bírom a hideget, kellemes viselni a meleg és puha pulcsikat, forró teát szürtyölgetni a gyerekekkel suli után, de kell valami, ami felpezsdít az ennél hidegebb, lehetőleg már havas napokon is. Az adventi, illetve karácsonyi időszakhoz nagyon sok program, kikapcsolódási lehetőség kapcsolható. Ennek fényébe próbáltam listába foglalni azokat a dolgokat, melyeket szeretnék megvalósítani. Remélem a fenti erők is velem lesznek, és segítenek ebben.

  • korcsolyázni menni férjjel
Férjjel talán a kapcsoltunk elején voltunk korizni, először. És a korcsolyám szegen lóg azóta is. Ebben az évben szeretném kihasználni az adventi időt, és minőségesen eltölteni. Tavaly ilyenkor nagyban villanyszerelési munkálatok folytak, és minden hétvégénk be volt táblázva.

  • kipróbálni egy új forró ital receptet
Ebben az ügyben elég csak a világhálót segítségünkre hívni, és már készíthetjük is a hozzávalókat. Szeretem a hangulatos estéket. Már nem egyszer csináltam házi forró csokoládét, és most izgi lesz valami újat kipróbálni.
  • ha van hó, hógolyózni
Ez mindenképp időjárásfüggő.
  • téli Duna-partot fotózni
Ahogy az őszi Duna-part magával ragadott, úgy hat rám a ködös, friss levegőn, kopár fák közt a csendben, kis napsütésben sétálni a folyóparton. 
  • a  szépen feldíszített falunk utcáin sétálni
Pozsonyban is volt ilyen szokásunk, ami csak a miénk volt. Szenteste, mi ketten, kinn a csípős hidegben, két réteg ruha alatt. Ezt nem szeretném megszakítani. Lehet még így hétközben is megejtjük a sétát.
  • karácsonyi koncertra menni
Tavaly is sikerült eljutnom egy adventi koncertra. Örülnék, ha ebben az évben is ez lenne az az élmény, ami megtetézi a hangolódást. Nem sok időm van még hátra, meg kell vennem a jegyeket, remélem még lesznek.
  • egy egész napos olvasást engedélyezni magamnak
Egy ideje kacérkodom a gondolattal, hogy adnék magamank egész napos olvasást, persze kisebb-nagyobb szünetekkel. Van is két könyvem, amivel még ebben a hónapban "végezni" szeretnék. Már el is képzeltem, milyen jó lesze, jó lenne... Egész nap falni a betűket, teát, forró csokit inni, muffint enni (amit persze előtte meg is kell sütnöm). Ahogy ismerem magam, ahhoz így kényeztessem magam, előtte egy hétig dolgoznék azon, hogy jutalmat kaphassak...
  • forralt borozni barátokkal
Igyekszünk barátokkal is találkozni, már ahogy a mi és az ők időrendje mellett össze lehet hozni. Reni barátnőmmel teáztunk egy délután, Bea és Judit volt nálunk egy beszélgetős partin. Kriszti kuzinommal hetek óta egyeztetünk, mikor jönnek él a kis Lucával. Igazán kellemes este lenne, ha mindenki össze tudna jönni. Ha egyszerre nem is,  akkor apránként.
  • járni a havon, és hallgatni, ahogy ropog a hó a lábunk alatt
Ez az egyik mágikus pillanat, amit a télben szeretek. A friss hóban sétálni, és közben érezni és hallani is ahogy a hó ropog a talpunk alatt. Remélem idén lesz hó. Nekem az is elég lenne, ha csak Szenteste lenne minden hófehér. Az tökéletesítené azt a napot.
  • havas természetben sétálni
Szintén időjárásfüggő. Eddig még nem ruháztak fel a mindenható erejével, így várni kell a havat hozó felhőkre.
  • hóembert építeni
Természetesen hóból.😊
  • karácsonyi vagy téli könyvet elolvasni
Még sosem olvastam ünnepi jellegű könyveket, és mivel közeleg a karácsony, jobb alkalmat nem is választhatnék. Csak legyen rá elég időm. A könyvtárba rendszeres bejáró vagyok, biztosan lesz valami tuti, ami a kezembe akad.
  • karácsonyi pulóverben ünnepelni
Tavaly férjtől kaptam egy rénszarvasos fülbevalót, gondoltam nagyon "in" lennék, egy Rudolfos pulcsiban virítanék a rokonság előtt.

Nincsenek megjegyzések: