2019. augusztus 6., kedd

Helló augusztus!


Igazából az augusztust már nem kell üdvözölni. Ő már itt van. Jött. Szélsebesen, szinte észre sem vettem, és már fordítani kellett a naptárban. A nyárból el is telt egy hónap. Augusztus is nyári hónap lévén ugyebár, így megérdemli, hogy tisztességesen kihasználjuk, és ha lehet minden egyes napot. Mert aztán jön az ősz, a korai sötétedések, bár már most is egyre korábban sötétedik. Augusztusra vannak terveink, nehéz is néha sorba venni őket, mikorra mit tervezzünk be. De előtte még szépen foglaljuk össze júliust.



A részletes, gazdag beszámoló most kicsit elmarad. Igazából sok minden nem történt velünk, mióta megjöttünk július első hetében a kirándulásról, de mégis. Vegyük csak szép sorjában.

Munka

Majdnem három hét kihagyás után bizony felgyülemlettek a tanácsadások. Nagy iramban folytatódott tovább a munka. Sorban jöttek az új jelentkezők is a hónap végén. Mindig más helyekről, és ismét szlovákul is. Néha-néha becsúszik egy-egy telefonos konzultáció is. Erre most is volt példa, méghozzá férj családjából kértek meg, hogy adjak pár tanácsot egy ismerősének. Végül is jól sült el. Sok mindent megértett, és új volt neki. Remélem tudtam valamelyest segíteni nekik. A szoptatás világhetét pedig mi mással is lehetne "ünnepelni", mint szoptatási tanácsadással. Szintén sikeres kimenetellel.  Ezek úgy mindig feltöltenek, és az, mikor volt "kliensem" jelentkezik szülés után, hogy minden rendben ment szülésekor. 
Igyekszem tovább bővíteni a szakblogomat is. Május után egy további témával, a veleszületett rendellenességgel foglalkoztam. 
A Minority Kids a nyárhoz hűen lassúbb tempóra váltott. Cikkek természetesen vannak, de nem gyötörjük agyon magunkat. A fb oldalra is terveztem posztokat, de kevesebbet, mint év közben. 

Merre jártunk, mit csináltunk

A nagy kirándulás után szerettünk volna itthon lenni, szorgalmasan tenni-venni itthon. Ez a tervünk teljesült is. Én gondozom a kertet, a virágokat, a háztartást(ez nem is kérdés), egy hétig a szomszéd udvarát öntöztem és etettem a tyúkokat, amíg ők kirándultak. Férj gondozza a füvet és a Kis-Duna telkünket. Szépen rendbe tettük a garázst, fúrtunk fel új tartókat, kitakarítottuk. Egy péntek délutánon kiválasztottuk és megvettük a bejárati ajtónál lévő beugráshoz a csempét, Selmecen is tettünk-vettünk férj szüleivel. A házzal kapcsolatban is vannak terveink. Azt majd egy másik posztban.
Júliusban van a szülinapom. Nagyon szép ajándékokat kaptam, ezúton is köszönöm. Könyveket, cserepes virágokat kaptam, és a legnagyobb szeretettel készültet pedig Pannitól, két szívecskét szívecske formájú disz dobozban. Férjtől kaptam a nagyságban legnagyobbat. Hoooosszas győzködés, vitatkozás, beszélgetés után férjnek sikerült jobb belátásra bírnia makacs feleségét és egy szép, piros, kényelmes, biztonságos új autó tulajdonosává tennie őt. Nagyon nehezem álltam rá a dologra. Minden ZERO WATE porcikám ellenezte az új autót, de egyezséget kötöttünk férjjel. Ha hazaérkezésünkkor is meg raktáron lesz az általa mááár régen kiszemelt autó, akkor megvesszük. "Pechemre", raktáron volt. 😊 Azóta jól összebratyiztunk és bevallom nagyon jó vezetni. Ami viszont a legjobban bánt az egészben, hogy a bátyám még csak megnézni sem volt hajlandó, mert nem traktor (ezt szó szerint értendő), az anyám meg egy szót sem fűzött az új autómhoz. Az apum legalább elismeréssel nézegette. Hát így. Nehéz így családtaggal a felszínes kapcsolaton kívül más kapcsolatot is tartani, mikor nekik csak a saját világuk a fontos, az számít. Nem húzom fel magam rajta. Most már nem!!
A szokásos júliusi nappali gyerek tábor is lement, a tavalyi 77 gyerek után idén 104 gyerekkel. Volt mit csinálnunk tízórai, uzsonna, limonádé-készítés, pakolás, ebéd terítés-és felszolgálás terén. Panninak még az első napon sikerül egy meglepit csinálni. Petinek majd lesz máskor. 
Olvasás terén sem apróztam el a dolgot: 5 könyvet olvasok most egyszerre. Minden nap valami mást, hol izgalmasat, hol komolyat, hol humorosat, hol önfejlesztőset. Tervezzek róluk is egy posztot. 


Augusztusi tervek:


- egy közös napot eltölteni az 5 gyerekkel, Selmecen, ha jól megy.
- olvasni, 😃
- medencézni, 
- szilvakevárt befőzni, 
- bicajozni,
- az ikreket felköszönteni születésnapjuk alkalmából, 
- ja és szívószálmentes augusztus van!!

Nincsenek megjegyzések: