2019. augusztus 30., péntek

Selmeci napunk a gyerekekkel


Szerettünk volna a nyáron (is) időt tölteni a gyerekkkel. Úgy volt, hogy külön-külön, de végül a közös nap az 5 gyerekkel jobbnak tűnt, szervezés szempontjából, mert sok volt a program, és így láttuk jobbank. Egy teljes nap csak kinn természetben, a levegőn, TV és telefon nélkül, önfeledt játszással, futkározással, sütögtéssel, énekléssel, amerikai palacsinta sütéssel, beszélgetéssel töltve. 

Reggl felvettük Gabit, Zsófit és Csabit, a lévai nagyszülőknél pedig a két kicsit, Pannit és Kispetit. Mindenki készen várt minket, Panni és Kispeti üdvrajongásától hangzott a lakótelep, mikor megérkeztünk. 

Az összebratyizással nem volt gond, tavaly is így votlunk együtt Selmecen. A program eslő pontjaként megálltunk Počúvadlon. Sétáltunk, játszótereztünk, két helyen is, beszélgettünk, ettünk-ittunk. Visszafele az autóhoz egy nagy atrakcióba botlottunk. Hatalmas buborékokat fujtak a gyerekek jaros víz és egy nagy köteles-pálcikás segédeszköz segítségével. Hát itt el is időztünk, de nem győztük figyelni melyik gyerek mekkora buborékot tud csinálni. Nagyon élveztük. Peti meg élvezett futkosni utánuk.

Selmecen, a nyaralónál tovább folytatták a gyerekek  a szórakozást. Közös játék, futkározás, hintázás következett. Közben szafaládét sütöttünk, Peti szerint csokoládét.😀 Panni nagyon izgatott volt, ugyanis ez volt élete első sütögetése. Szerintem nagyon bejött neki, szépen egyedül sütötte a sajátját. 
Én míg föl-le mentek a dombonoldalon, amerikai palacsintát sütöttem. Volt itt-ott segítségem is. Panni, Peti és Zsófi segített pár palacsinta erejéig. Köriapu meg is örökítette.😊

A délutáni nasi után felmentünk a közeli kilátóba, egy csomó lépcsőn, fenn a kilátónál meg énekelgettünk. Visszamenve a nyaralóhoz kezdetét vették a Veress-Kürti versenyszámok célbadobás, ügyesség és gyorsfutásban. Férj perceken belül kitalálta hogy foglaljuk le még egy-két órára a gyerekeket. Élvezettel versenyzett mindenki, Peti is bekapcsolódott egy időre. 

Ennyi aktivitás után hamar eljütt a 6 óra, amikor is elindultunk vissza a gyerekekkel. Ahogy hagytuk el a falut, még egy közös naaagy hurrááá kiáltásra maradt energiájuk, utána síri csend lett. Peti az első kanyarok után bedobta a szundit, Panni totál csendben maga elé bámulva  pihent, ugyanígy a nagyok is, sőt Zsófi elbóbiskolásában keményen nekidőlt az ablaknak, de ez őt egy cseppet sem zavarta.  

Nagyon jó egy nap volt. A gyerekek szuperul elvoltak együtt, mindenki Petit leste, hogy nehogy szem elől tévesszük. És Peti minden alkalommal  huncut "Itt vagyoook" kiáltása után egyszerre könnyebült meg mindenki. Peti teljesen rácuppanva köriapura, Panni Gabira, Zsófira és Csabira. Én meg úgy mindenkire.😊



Gabi és Panni is rájött az ízére.



Ezt Csabi csinálta.


Az ikrek ügyeskednek.


Petit sem hagytuk ki a buliból. Neki Zsófi segítkezett. 

Csabi tüzett rakott, a többiek meg gyönyörködnek benne.

Peti segíteni akart, hat hagytuk  is őt. Nagyon élvezte, hogy részese lehet a dolgoknak. 






A lányokról is gondoskodtunk, hogy csinosan, szép hajjal menjünk a kilátóhoz. 



Nincsenek megjegyzések: