2016. június 6., hétfő

Házprojekt: talaj


Múlt hét szerdán nyílba ütötték a talaj kiöntését is. Nem tartott sokáig, talán egy-két nap volt az egész. Sajnos nem láthattuk, hogyan is csinálják, de annyit tudunk, hogy géppel öntik ki. Még szerdán hazahívtunk, nem bírtuk ki, hogy ne tudjuk, mit történik 70 km-ra arrébb a házunkban. Szerencsére a szülők  "kéznél vannak" és mindig friss infóval tudnak szolgálni. Apu ki is ment ellenőrizni a munkálatokat, ami viszont nagyon jó, mert nekünk így látatlanban nagy segítség. Mi ezen a hétvégén is csak megkukkantottuk a végeredményt, aztán célba vettük Lévát. 

Így, hogy már talajunk is van, megint más érzés belépni a bejárati ajtón. Mondtuk is férjjel, olyan mintha valamin egy folytában állnánk, és olyan magasan is vagyunk. Közelebb a mennyezethez. Meg voltunk szokva hogy az alapokon jövünk-megyünk, de így most mintha "lebegne "az ember. Többször is körbejártuk a házat, és örülgettünk magunknak, "hogy már van talajuuuunk" :-)

Beinvitáltuk az egyik kedves szomszéd párt (igen, több is van ám), hogy nézzék meg. Mindig olyan kedvesek hozzánk, és már messziről köszönnek, ha meglátnak minket. Sőt még kaptunk a hapsitól egy nagyon jó tanácsot is, nagyom köszi. A falak festése előtt kenjük le fehér penetrákkal azokat, így jobban megtapad  majd a festék. Nagyon is örömmel vettük a tanácsot, mert férj unokatestvére is nemrég festett ki egy-két helyiséget az új házban, és neki ezzel gondok voltak. Többszörös lekenés után is nem úgy fogta meg a színt, ahogy kellett volna, és a festő henger sem forgott el a fal felületén. 

Vasárnap pedig egy rövidke összeröffenés keretén belül kiegyenlítettük a számláinkat az ezermester építkezés vezetőnkkel. Leegyeztük, milyen következő lépések várnak ránk. A héten, kedd vagy szerda tájékán elkezdik csinálni a mennyezetet. Előtte még nekünk van pár kisebb munka, amit befejezetlenül hagytunk. Éppen ezért is jó, ha az ember kap szabit...


A folyosó.

Gyerekszoba.

Fürdő.

Vendgészoba zuhannyal és a WC-vel.


Körkép. Balról: konyham nappali és előszoba ahol állok.

Az előzőnek a másik oldala: nappali ahol a kanapé lesz, bejárat a hálószobába, étkezősarok és a teraszajtó.

A konyhából nézve.

Hálószoba.

A hálószoba zuhanyából nézve a gardróbba.

Az előszoba.

A műszaki helység.

Nincsenek megjegyzések: