2016. május 23., hétfő

Házprojekt: anyagbeszerzés


A hétvége legfőképpen az "anyagbeszerzésről" és a konyháról szólt. Igaz, közben kitakarítottuk a garázst is, és nem is akárhogyan, akárkikkel. Segítségünk is volt. Zsófi és Gabi áldozatos munkájukkal hozzájárultak a rendrakáshoz, és hogy egyben kellemesebben is teljen az az egy-két óra. A padlásunkra pakoltunk fel minden cuccot, mivel már csak a garázs maradt ki a penetkrákkal való lekenésből, a szobákat, a konyhát, és többit már apu hétköznap lekente az anyaggal. Közben kiszállították a hűtőnket is, leadtunk egy nem működő vasalót, így adtunk a recyklációnak is. A nagytakarítás után irány, bátyám segítsége révén volt mivel elhozni azt a bazi nagy mennyiségű anyagot(nagyon köszi), a parkettáért, konyha,-előszoba,-műszaki helység,-zuhany,-és toalettcsempéért. Kétszer is fordultunk, az első fordulónál a lányok is velünk tartottak. Míg a fiúk az árút pakolták, mi lányok szemlét tartottunk a lakberendezős részen. Ó, hááát úgy látom beletrafáltam, minden egyes darabot megnéztek, megfogtak...Megtárgyaltuk, mi miért szép, és mi mért...khmm...bűn ronda...Aztán gyerünk haza, gyerekeket már leadtuk a lakhelyükön, kipakolás, majd a második kör. Pár csempével elszámoltak az árúkiadók, de megoldottuk, es minden megvan. Aztán húzás haza, már amennyire fél tonnát húzni lehet,  majd újra kipakolás. Épp időben végeztünk. Még szombat este visszajöttünk Pozsonyba, hogy másnap, útba vegyük a konyhastúdiót. Leadtuk a "megrendelést", a hapsi megtervezi, összeírja az árakat. Szerdáig jelentkeznie kellene. És hogy milyen lesz: rusztikus, vidékies stílus. Férj rábeszélt álmaim konyhájára, amire előszőr csakis azért mondtam nemet, mert világos színű. És mivel én jobban értek(de ezek után már lehet nem is annyira) a dolgok praktikus részéhez, a hapsi is beleadodt mindent, hogy igent mondjak...Noo, jelentem, az igyekezet nem volt hiábavaló.:-) Kiváncsian várom a fejleményeket. Természetesen a képanyaggyűjtés most sem maradhatott el.

Zsófi, természetesen, szinte az összes képen szerepel...:-)



Én magam ott fenn lennék, nekem adogatták a lányok a könnyebb tárgyakat, és már érződik a nyár szele, jóval melegebb van a padláson.

A kis mindenlében kanál, bár a kesztyűje kétszer nagyobb volt, de úgy dolgozott.....
Még a glettelést is bevállalta.


Gabi most már szívesebben olvasott.

Nos, kérem szépen, kb. két órás munka: pakolászás, seprés, porszívózás után ilyen állapotban a garázs.

Az első fuvar,csurdultig pakolva.


A csempék.


Parketta a szobákba.

És ez lett a nagy tilatkozásom eredménye: világos színű, matt hatású ( a képen sajnos az nem látszik) szekrények, sötétbarna munkafelület.

Ezen a héten várjuk a fűtéscsövek lerakását az alaptalaj kiöntése előtt. Arról majd a következő beszámolóban.



Nincsenek megjegyzések: