2016. január 27., szerda

Otthoni mozizás #7


Mostanában háttérbe szorúltak a filmnézős esték. Hosszú ideje sorozatnézős maratonokat tartunk. Amióta elkezdtük nézni a Grace klinikát, egyszerűen nincs megállás, de amint azt Ti is tudjátok a jóból is megárt a sok. Tamás lehúzott pár újabb mozifilmeket, előkészítettük a kényelmes ágyat, a nasit és már peregtek is a filmkockák. Szeretem az ilyen közös otthon ülős programokat. Ne értsetek félre, nem vagyunk egy nyugger házaspár, csak ilyenkor télen jobb egy kényelmes ágyban, nasival, szuper filmmel tölteni a közös szabadidőt. És meg kell hagyjam a mostani filmválasztás egyenes parádés volt, rég nem röhögtem ennyit és ilyen hangosan egy filmen. Igen, hangosan, szerintem még a felső szomszéd szomszédja is hallotta. Szerencsére még este tíz előtt.:-)) Nem is fárasztom tovább a népet...

Kavarás

Lauren Reynolds (Drew Barrymore) elvált anyuka, akinek van két fia, Brendan (Braxton Beckham) és Tyler (Kyle Red Silverstein). Találkozik egy vakrandin a megözvegyült Jim Friedmannal (Adam Sandler), akinek három lánya van, Hilary (Bella Thorne), ESPN (Emma Fuhrmann) és Lou (Alyvia Alyn Lind). A randi katasztrófával végződik, a természetükből eredő konfliktusok miatt; Jim ügyetlen és gondatlan, Lauren pedig mindig a tökéletesre törekszik. Később Jim és Lauren összefutnak egy gyógyszertárban, ahol segítenek egymásnak. Később Jim rájön, hogy összecserélték a hitelkártyájukat, ezért elmegy Lauren házához. Ott Lauren megtudja, hogy a barátnője, Jen (Wendi McLendon-Covey) szakított a barátjával, történetesen Jim főnökével, aki tervezett vele egy afrikai vakációt, de így végül nem mennek. A másik tudta nélkül Jim és Lauren is intézkedik, hogy előre lefoglalják a családjukkal a nyaralást. Ahogy megérkeznek Afrikába, meglepődik a két család, amikor meglátják egymást. A helyzet kínossá válik, mikor kiderül, hogy a lefoglalt nyaraláshoz egy romantikus lakosztály és program tartozik. A két család összeül a "kavarós nászéjszakán", ahol megismerkednek más párokkal is, beleértve a szexmániás Eddyt (Kevin Nealon) és Gingert (Jessica Lowe), valamit Eddy tizenéves fiát, Jake-et (Zak Henri), akiért Hilary az első látásra odavan. A gyerekek egyre jobban alázzák egymást, Brendan furcsállja, hogy ESPN úgy viselkedik, mintha az anyja ott lenne vele. Idővel a gyerekek is kezdenek kötődni egymáshoz és egymás szüleihez.


Jim boldogan segít a fiúknak a kalandos sportokban, míg Lauren gondoskodik Jim lányairól. Segít Hilarynak változtatni a fiús stílusán, hogy nőiesebb legyen. Jim és Lauren az idő elmúlásával egyre jobban összemelegednek. Hamarosan véletlenül bekeverednek egy párok masszázsa helyre, ahol jól érzik magukat. Lauren a holmija között talál egy szép fekete ruhát, ami korábban megtetszett neki, és amit a barátnője, Jen adott neki ajándékba. Felveszi a ruhát, és az éjszaka mindenki csodálja őt. Míg a gyerekek elmennek a büfébe, Jim és Lauren leülnek egy romantikus vacsorára. Lauren rájön, hogy ez nem a standard program része, ezt kifejezetten Jim tervezte neki. Ahogy beszélgetnek és jól érzik magukat, majdnem csók történik; azonban az utolsó pillanatban Jim visszahúzódik, és azt mondja: "nem megy", majd bocsánatot kér.


A hazatérés után Jim rájön, hogy hiányzik neki Lauren, mert beleszeretett. Bár ESPN nem kész még túllépni az édesanyja halálán, de ő sem akarja azt, hogy az apja elveszítse Laurent. A gyerekek kívánságára Jim elmegy Lauren házához egy csokor virággal, de Markot, a volt férjet találja ott, aki úgy tesz, mintha visszafogadta volna Lauren. Tyler izgatott, hogy Jimmel gyakorolhatja újra a baseballt, de Jim szomorúan elhagyja a küszöböt. Mark később bepróbálkozik Laurennél, de ő nem hajlandó vele újra összejönni, mert folyamatosan elmulasztotta, hogy jó apa legyen, emellett a házasság során viszonya volt egy recepcióssal.
Az elkövetkező szombaton Lauren és Brendan elmennek Tyler meccsérre szurkolni, valamint Jen és Dick is jelen vannak a gyerekeikkel. Nem sokkal később Jim és a lányai is megérkeznek, majd Jim bátorító szavakkal ösztönzi Tylert, hogy elüsse a labdát. Jim meglátja Laurent, és bevallja neki, hogy szeretne vele együtt lenni, végül megcsókolja őt, és boldogságban élnek a gyerekekkel.



Bár a film fogadtatása Amerikában többnyire negatív volt, Tamással mi néha gurultunk a nevetéstől. Vagy csak merőben eltérő az ízlésünk, mint az ígéret földje-belieknek? Mindenesetre másnak is ajánlom megnézni.

Képek forrása: www.google.sk


Nincsenek megjegyzések: