
karácsonyi narancslé- öntsünk egy liternyi narancslevet egy kancsóba, tegyünk bele két rúd összezúzott szegfűszeget és két-három kandírozott gyömbért. Egy éjszakán át hűtsük őket együtt, majd másnap leszűrve kiönthetjülk.
tojásoslikőr gyerekeknek- egy liter tej, 4 egész tojás, kb. 10 dkg porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt szerecsendió a díszítéshez. Keverjük simára a lazán felvert tojásokat, a tejet és a porcukrot egy főzőedényben. Gyakori kevergetés mellett lassú tűzön főzzük öt percig. Vegyük le az edényt a tűzről, öntsük bele a vaníliás cukrot is, é jól keverjük el. Ezután hűtsük le. Szervírozzuk melegen, szerencsedióval díszítve.
gyümölcsös-fűszeres téli itóka- 2 dl ananászlé, 2 dl narancslé, 4 evőkanál fekete tea, 4 szem szegfűszeg, 1 rúd fahéj, 1 csipet szerencsendió, méz. Forraljuk fel a narancslevet a szegfűszeggel és a fahéjjal, majd hagyjuk állni fél órát. Közben főzzünk erős fekete teát, és, ha kihűlt, ízesítsük mézzel. A narancsléhez keverjük hozzá a teát, az ananászlevet és a szerecsendiót, és mielőtt hőálló poharakba töltenénk, forraljuk fel még egyszer.
fűszeres forró csoki- 2 dl tej, 5 teáskanál tejszín, 1 teáskanál nem cukrozott kakaópor, 1 kávéskanál cukrozott kakaópor, 1 kiskanál vaníliás cukor, 2 kockacukor, szegfűszeg, fahéj. A tejet tegyük fel a tűzhelyre melegedni. Dobjunk bele 2 szem szegfűszeget és késhegyni fahéjat. Amikor már jó meleg, de még nem forr a tej, adjuk hozzá a kakaóporokat, a kockacukrokat, a vaníliás cukrot és a tejszínt. Kell még bele 2 kockacukor és 1 kiskanál vaníliás cukor is. Ezt főzzük pár percig, majd leszűrve, bögrében tálaljuk.
Kellemes iszogatást kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése